Zoeken
  • nu.nl

WOZ-waarde in Halderberge weer licht gestegen


Woningeigenaren in de gemeente Halderberge hebben voor het eerst in zes jaar weer een iets hogere ozb-aanslag gehad. De gemiddelde WOZ-waarde van de gemeente lag op 1 januari 2016 op 227.000 euro.

Dat is tweeduizend euro (0,8 procent) hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend heeft gemaakt.

Landelijk steeg de WOZ met 1,5 procent naar 209.000 euro. In topjaar 2010 lag de waarde van een gemiddelde Halderbergse woning nog op 262.000 euro. De WOZ-waarde ligt nu iets hoger dan het niveau in 2006 toen de woningen gemiddeld op 222.000 euro werden getaxeerd.

Door: Weekblad De Bode


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe woning, lagere WOZ-waarde

Heeft u na 1 januari 2020 een woning gekocht en vindt u de WOZ-waarde van de nieuwe woning te hoog? Dan is het alsnog mogelijk om bezwaar te maken tegen de te hoge WOZ-waarde. Elk jaar stuurt de gemee

Amsterdam verlaagt WOZ van erfpachters met 2 procent

De gemeente Amsterdam geeft erfpachters een korting van twee procent op de WOZ-waarde, waarover in 2019 de gemeentelijke belasting moet worden afgedragen. Dat blijkt uit een zogeheten raadsbrief die o