Zoeken
  • Theo Giele

Bescheiden stijging WOZ-waarde in Zeeland


VLISSINGEN - De WOZ-waarde van woningen is dit jaar in Zeeland met gemiddeld 2 procent omhoog gegaan tot 194.000 euro. De stijging was daarmee het laagste van Nederland, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) wordt periodiek bepaald door de gemeenten en is de basis voor de bepaling van de hoogte van lokale lasten die bewoners moeten betalen.

Sterkste stijging in Goes

Binnen de provincie Zeeland kent de gemeente Goes dit jaar de sterkste stijging van de WOZ-waarde, namelijk met 3,5 procent. Hulst en Sluis volgen met 3,2 procent. Voor de gemeente Veere noteerde het CBS het laagste percentage groei van de WOZ-waarde: 1,5 procent.

De gemiddelde WOZ-waarde in Nederland 230.000 euro per woning, 6,5 procent meer is dan in 2017.

11 procent groei in Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland steeg de gemiddelde WOZ-waarde het meest met ruim 11 procent. Dit cijfer is sterk beïnvloed door de explosieve stijging van de huizenprijzen in de regio Amsterdam. Noord-Holland heeft met 288.000 euro de hoogste gemiddelde WOZ-waarde. In Groningen is de gemiddelde getaxeerde woningwaarde met 165.000 euro het laagst.

Bron: https://www.ad.nl/zeeland/bescheiden-stijging-woz-waarde-in-zeeland~a023e988/


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe woning, lagere WOZ-waarde

Heeft u na 1 januari 2020 een woning gekocht en vindt u de WOZ-waarde van de nieuwe woning te hoog? Dan is het alsnog mogelijk om bezwaar te maken tegen de te hoge WOZ-waarde. Elk jaar stuurt de gemee

Amsterdam verlaagt WOZ van erfpachters met 2 procent

De gemeente Amsterdam geeft erfpachters een korting van twee procent op de WOZ-waarde, waarover in 2019 de gemeentelijke belasting moet worden afgedragen. Dat blijkt uit een zogeheten raadsbrief die o