Zoeken
  • Mathijs Steinberger

Grootste stijging huizenprijzen in stad Utrecht


De WOZ-waarden van huizen in de gemeente Utrecht zijn in een jaar tijd met 11.5 procent gestegen. In andere gemeenten in de provincie was de stijging minder sterk.

Het CBS heeft de WOZ-waarden op 1 januari dit jaar vergeleken met een jaar eerder. Ook in Amersfoort (8.5 procent), Bunnik (8,5 procent) en Houten (8.3 procent) werden de huizen fors duurder. Lopik kende de kleinste stijging: 1.5 procent.

De duurste huizen staan in De Bilt. De gemiddelde WOZ-waarde is er 359.000 euro. Ook in Utrechtse Heuvelrug (331.000 euro) en De Ronde Venen en Eemnes (beiden 322.000 euro) zijn de huizen prijzig.

Goedkoop wonen is het in Veenendaal (218.000 euro) en Nieuwegein (214.000 euro).

De stad Utrecht behoort landelijk gezien tot de grootste stijgers. In Amsterdam is de huizenmarkt het meest oververhit.

De WOZ-waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen met ongeveer een jaar vertraging. Dit komt doordat woningen op 1 januari worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar.

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/grootste-stijging-huizenprijzen-in-stad-utrecht~af374bdf/


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe woning, lagere WOZ-waarde

Heeft u na 1 januari 2020 een woning gekocht en vindt u de WOZ-waarde van de nieuwe woning te hoog? Dan is het alsnog mogelijk om bezwaar te maken tegen de te hoge WOZ-waarde. Elk jaar stuurt de gemee

Amsterdam verlaagt WOZ van erfpachters met 2 procent

De gemeente Amsterdam geeft erfpachters een korting van twee procent op de WOZ-waarde, waarover in 2019 de gemeentelijke belasting moet worden afgedragen. Dat blijkt uit een zogeheten raadsbrief die o