Zoeken
  • Danielle van Gool

Nieuwe woning, lagere WOZ-waarde


Heeft u na 1 januari 2020 een woning gekocht en vindt u de WOZ-waarde van de nieuwe woning te hoog? Dan is het alsnog mogelijk om bezwaar te maken tegen de te hoge WOZ-waarde.

Elk jaar stuurt de gemeente u in januari of in februari een bericht over de WOZ-waarde van uw woning. Als u de WOZ-waarde te hoog vindt moet er binnen 6 weken bezwaar worden ingediend. Maar wat nu als u in de loop van het jaar eigenaar bent geworden en geen bericht heeft ontvangen van de WOZ-waarde? Dan is het alsnog mogelijk om bezwaar in te dienen.

Als u in de loop van 2020 eigenaar bent geworden van een woning dan kunt u een zogenaamde medebelanghebbende beschikking opvragen bij de gemeente. U ontvangt een beschikking waar de WOZ-waarde van uw woning op staat vermeld. Binnen 6 weken na ontvangst van deze beschikking kunt u bezwaar indienen.

Als u hier geen tijd voor heeft, of als u de procedure ingewikkeld of omslachtig vindt, kunt u dit uit handen geven aan Maak Gratis Bezwaar. Via onderstaande link kunt u het aanmeldformulier binnen 3 minuten invullen en heeft u er verder geen omkijken naar.

https://www.maakgratisbezwaar.nl/maakgratisbezwaaraanmelden

Dit geldt ook als u een woning heeft geërfd en het niet eens bent met de WOZ-waarde. Als u erfgenaam bent en de woning of het bedrijfspand horen bij de boedel, dan is de WOZ waarde hiervan van groot belang voor de hoogte van de erfbelasting die u moet betalen. Ook dan staan de medewerkers van Maak Gratis Bezwaar voor u klaar.


1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven