WOZ-waarde woning in aanbouw

Wat is een WOZ-waarde?

Elk jaar in januari of februari stuurt de gemeente u een bericht over de WOZ waarde van uw woning, ook voor een woning in aanbouw wordt een WOZ-waarde vastgesteld. Bij het vaststellen van de WOZ waarde voor een woning is aanbouw gaat de gemeente uit van de grondwaarde en de bouwkosten die gemaakt zijn.

Wat houdt dat in?

​Voor het inschatten van de bouwkosten neemt de gemeente een percentage (%) van de totale bouwkosten van de woning, afhankelijk van de voortgang van de bouw. Voor belastingjaar 2020 is bijvoorbeeld de voortgang van de bouw op 1 januari 2020 bepalend. Wanneer een nieuwbouwwoning in de loop van 2019 is opgeleverd, wordt de waarde bepaald naar de toestand van die woning op 1 januari 2020.

Een te hoge WOZ-waarde betekent voor u als eigenaar dus dat u elk jaar te veel belasting betaalt en heeft dus grote financiële consequenties. Het is daarom belangrijk om tijdig bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ-waarde.

Denkt u dat uw WOZ-waarde te hoog is of wilt u uw WOZ-waarde gewoon laten controleren, meld u dan aan voor een gratis WOZ-bezwaarschrift.

Maak gratis bezwaar

Als wij voor u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, is de slagingskans groter dan wanneer u zelf bezwaar maakt. Als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde, meld u dan aan en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van WOZ-procedures. Als wij bezwaar voor u indienen dan is dit altijd gratis. De gemeente vergoed onze kosten bij een geslaagd bezwaarschrift. Wordt de WOZ-waarde niet verlaagd, dan nemen we de kosten voor onze eigen rekening. Lees hier waarom onze dienstverlening voor u in alle gevallen kosteloos is. Binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking, dient bezwaar gemaakt te worden. Wacht dus niet en meld u vandaag nog aan.